Nos kéremszépen kedves tagtársak a mai napon részemről lezártam a "Unix-kérdést"!
Megesett, hogy a karikás autóm 15e-s szervízéhez kellettek alkatrészek.
Korábban az "U"-hoz mentem, ahol az olajakra 20%, a szűrőkre pedik 25% kedvezményt adtak (a 41% ugyanis nem 41, hanem alkatrészcsoportok szerint sávosan változik)
Azonos típusokat hasonlítottam össze: MANN olaj- és levegőszűrő, ill. Castrol Edge 4l-es motorolaj.
Láss csodát! Listaáron mindegyiknél fillérre azonos!! Hát nem érdekes?
Nos, mivel az "U" nálam kihúzta a gyufát (a tudjátok miért) elmentem hát a "B"-hez, mondván lesz ami lesz.
És lett! Olajra 40%, szűrőre 41% kedvezmény. Így 25e, helyett csak 15e-t kellett otthagynom.
Ezzel az "U" duplán is öngólt rúgott, mert eddig "B"-hez el sem mentem, de hála nekik rájöttem, hogy nagy hiba volt.
Még ha vissza is adnák a korábbi kedvezményt, akkor sem lennének paliban a "B"-vel. Így most nálam az állás:
U vs. B 0-2 Ráadásul a "B"-nél az új vevőkódot nem is ismerték (gondolom a központtal kellett volna egyeztetni), de nem volt gond, mert a régi 850-es vevőkód azonos kedvezményekkel még mindig él, így a kártya bemutatása után erre adták meg a kedvezményt.
Hát a kedves "U", asszem valamit elszámolt, mert ezzel a döntéssel nem azt érte el, hogy kevesebb kedvezményt adva magasabb nyereséghez jutott, hanem átirányítottak a kedvezőbb beszerzési forráshoz, úgy, hogy nekik ebből semmi sem esett le.
Így jár aki ujjat húz velem.